avdom.eu

Kamerové a zabezpečovacie systémy

Vytvárame pocit bezpečiapre váš domov a firmu

O nás

Krátky pohľad na to, kto sme a čo robíme.

Naša spoločnosť sa špecializuje na profesionálnu montáž a inštaláciu zabezpečovacích systémov pre domy, byty, kancelárie a obchody. Naším cieľom je poskytnúť vám najmodernejšie technológie a riešenia, ktoré budú plne prispôsobené vašim potrebám a požiadavkám. Naši skúsení technici majú rozsiahle vedomosti a odborné zručnosti v oblasti zabezpečovacích systémov.

Venujeme veľkú pozornosť každému detailu a zabezpečíme, že váš systém bude nainštalovaný správne a bezchybne. Spolupracujeme s poprednými dodávateľmi zabezpečovacích systémov, čo nám umožňuje ponúknuť vám len tie najkvalitnejšie produkty.

10+
Rokov skúseností
500+
Zabezpečených objektov
Služby

Montáž kamerových systémov

Kamerový systém slúži na sledovanie pohybu a konania osôb na strategických miestach, v budovách a ich okolí.

Bezpečnostné kamery sa inštalujú na miestach kde je potrebné monitorovať a zaznamenávať pohyb. Napríklad verejné priestranstvá, obchodné, firemné komplexy a prístupové bytové priestory. Kamery snímajú priestor v priebehu celého dňa, v noci s vlastným IR prísvitom na vzdialenosti až niekoľko desiatok metrov. Kamery sú pripojené k centrálnemu záznamovému zariadeniu, kde sa ukladá záznam po určitú dobu. Systémy umožňujú sledovanie videa v reálnom čase prostredníctvom mobilných zariadení, alebo počítačov.

Záznam z kamerového systému je možné použiť na právne úkony.

Montáž kamerových systémov
KamerySnímajú a prenášajú obraz do záznamového zariadenia.

Kvalitné bezpečnostné kamery sú základom každého kamerového systému. Môžu byť umiestnené na rôznych miestach okolo domu alebo objektu, aby poskytovali maximálny výhľad na potenciálne rizikové oblasti. Ich prítomnosť môže nielen odstrašiť páchateľov, ale aj poskytnúť dôležité dôkazy v prípade krádeže, vandalizmu alebo iných nežiaducich udalostí.

Rozdelenie podľa technológie:

  • Analógové (HDCVI): sú jednou z pokročilejších foriem tradičných analógových bezpečnostných kamier, ktoré ponúkajú relatívne vysoké rozlíšenie obrazu. Tieto kamery využívajú analógový spôsob prenosu obrazu a zvuku cez koaxiálne káble. V porovnaní s IP kamerami sú cenovo dostupnejšie a jednoduchšie na inštaláciu/konfiguráciu.
  • Digitálne (IP) kamery: umožňujú prenos obrazu a zvuku vo forme digitálnych dát cez počítačovú sieť. Ponúkajú vyššie rozlíšenie a kvalitu obrazu. Pomocou technológie PoE (Power over Ethernet) je možné prenášať údaje a napájanie cez jeden kábel. Poskytujú rozsiahlejšie funkcie a nastavenia a sú schopné fungovať aj bez záznamového zariadenia. Bezdrôtová (WiFi) verzia IP kamier umožňuje väčšiu flexibilitu umiestnenia a jednoduchšiu inštaláciu bez potreby vedenia káblov.

Rozdelenie podľa vyhotovenia:

  • Tubusové kamery: najznámejší typ bezpečnostných kamier. Vďaka svojmu tvaru umožňujú použitie väčších objektívov a poskytujú lepšie optické priblíženie. Sú ideálne pre dlhé rovné priestory.
  • Dome kamery: tieto kamery majú kupolovitý priehľadný kryt, v ktorom je umiestnená kamera. Vďaka tomuto ochrannému dizajnu sú vhodné pre vnútorné aj vonkajšie použitie. Ich zaoblený tvar poskytuje široký zorný uhol.
  • PTZ (Pan-Tilt-Zoom) kamery: disponujú schopnosťou otáčania, nakláňania a približovania, čo umožňuje sledovanie veľkých oblastí a monitorovanie pohybu v reálnom čase. Sú vhodné pre dohľad nad veľkými priestormi, ako sú parkoviská alebo nákupné centrá.
  • Panoramatické (fisheye) kamery: Tento typ kamery je známy svojim ultraširokouhlým objektívom, ktorý je schopný poskytovať videozáznam s dynamickými pozorovacími uhlami, vrátane panoramatických 180 stupňov a 360 stupňov. Pri použití širokouhlej panoramatickej kamery je obraz zvyčajne zdeformovaný, čo vytvára efekt rybieho oka.

Záznamové zariadenieZabezpečuje zobrazovanie a nahrávanie obrazu z kamier na pevný disk.

  • DVR (Digital Video Recorder): DVR je starším typom záznamového zariadenia, ktorý pracuje s klasickými analógovými kamerami. Prijíma analógové signály z kamier, ktoré následne digitalizuje a ukladá na pevný disk.
  • NVR (Network Video Recorder): Na rozdiel od DVR pracuje NVR s digitálnymi IP kamerami. Tieto zariadenia umožňujú priamy prístup k digitálnym dátam, majú pokročilejšie funkcie a možnosť integrácie s ďalšími bezpečnostnými systémami.

Kamerové záznamy sú uchovávané na pevnom disku, pričom potrebná kapacita tohto disku závisí od počtu použitých kamier a požadovanej dĺžky ukladaných záznamov.

Záznamové zariadenie je možné pripojiť k rôznym typom zobrazovacích zariadení, ako sú televízory, monitory alebo počítače. Okrem toho je možné sledovať záznam aj prostredníctvom mobilných zariadení a na diaľku cez internet.

Kabeláž a sieťové prvkyPrenášajú údaje medzi kamerami a záznamovým zadiadením.

Profesionálna inštalácia a správne použitie káblov a sieťových zariadení je dôležité pre optimálne fungovanie kamerového systému.

Koaxiálne káble: sa používajú pre pripojenie analógových kamier k záznamovému zariadeniu. Tieto káble sú schopné prenášať video signál na dlhé vzdialenosti a sú odolné voči rušeniu.

Ethernetové káble: sú základným stavebným prvkom pre prenos dát v IP kamerových systémoch. Tieto káble umožňujú spojenie medzi jednotlivými komponentmi systému, ako sú kamery, switche a záznamové zariadenie.

Napájacie káble: sú nevyhnutné pre funkciu každej kamery. Pre analogové kamery sa používajú špeciálne napájacie káble alebo adaptéry, ktoré dodávajú energiu z centrálného zdroja. Pre IP kamery sa používa technológia Power over Ethernet (PoE), ktorá umožňuje prenos napájania a dát cez jediný kábel.

Switch: Slúži na efektívne pripojenie viacerých kamier a zabezpečenie dostatočnej sieťovej kapacity pre bezchybný prenos dát. V prípade IP kamier je ideálne využiť switch s podporou PoE (Power over Ethernet), čo umožňuje aj napájanie cez jediný ethernetový kábel, čím sa eliminuje potreba ďalších napájacích zdrojov a zjednodušuje sa inštalácia kamerového systému.

Zobrazovacie zariadenieSlúži na zobrazenie živého prenosu z kamier.

Monitor (TV): Sú najčastejšie používanými zobrazovacími zariadeniami v kamerových systémoch. Ponúkajú veľký displej, čo je ideálne pre súčasné sledovanie viacerých kamier.

Počítač: S pomocou príslušného softvéru je možné pripojiť DVR alebo NVR k počítaču a sledovať živé, alebo nahrané videá cez monitor počítača. Táto alternatíva poskytuje aj pokročilé funkcie, ako je napríklad vyhľadávanie udalostí a riadenie systému priamo cez softvér.

Mobilné zariadenie: S mobilnými aplikáciami poskytovanými výrobcami kamerových systémov môžete sledovať živé alebo zaznamenané videá priamo na svojom smartfóne, alebo tablete. Tento spôsob umožňuje vzdialený prístup k systému kedykoľvek a kdekoľvek.

Služby

Montáž zabezpečovacích systémov

Zabezpečovací systém slúži proti neoprávnenému vstupu do obchodných, firemných a bytových priestorov.

Montáž poplachového systému zahŕňa inštaláciu ovládacích panelov, senzorov pohybu, snímačov na dverách a oknách, detektorov rozbitia skla a často aj detektorov dymu alebo detektorov úniku plynu. Tieto zariadenia sú pripojené k riadiacej ústredni, ktorá po vyhodnotení signálu od senzorov a detektorov spúšťa hlasný zvukový signál a zároveň odosiela upozornenia o narušení stráženého objektu na telefón s konkrétnymi údajmi. Všetky prvky zabezpečovacieho systému môžu byť riešené aj bezdrôtovou technológiou, ktorá prináša jednoduchú a variabilnú možnosť použitia aj v existujúcich objektoch bez viditeľného zásahu do interiéru. Poplachový systém je možné ovládať aj na diaľku.

Montáž zabezpečovacích systémov
Zabezpečovacia ústredňaRiadi a vyhodnocuje signály z jednotlivých snímacích prvkov a odosiela informácie o narušení objektu.
Snímacie detektoryZariadenia slúžiace na detekciu pohybu osôb v chránenom priestore.
Ovládacie klávesniceSlúžia na ovládanie systému, zobrazujú informácie o poplachoch a narušených zónach.
Sirény a GSM komunikároryUpozorňuje na narušenie chráneného objektu akustickou signalizáciou, doprevádzanou výstražným svetlom.
Prečo si vybrať nás?

Prečo zabezpečovací systém od nás?

Odbornosť
Odborná inštalácia ponúkaných systémov vám zabezpečí ich dlhodobú bezchybnú prevádzku.
Kvalita
Dodávame a inštalujeme kvalitné a overené zabezpečovacie systémy od popredných dodávateľov.
Spoľahlivosť
Poskytujeme záručný a pozáručný servis vrátane pravidelnej údržby, diagnostiky a poradenstva.
Inovácie
Poskytujeme nové a inovatívne technické riešenia, ktoré zohľadňujú najnovšie trendy.
Kontakt

Napíšte nám

Ak máte záujem o nezáväznú cenovú ponuku alebo máte akékoľvek otázky neváhajte nás kontaktovať.

Súhlasím so spracovaním osobných údajov